Gå direkt till navigering

Claudia Stanghellini

Claudia började på AP3 2002 som kvantitativ analytiker med fokus på fondens uppdrag relativt pensionssystemet. 2004-2008 arbetade hon med AP3s globala aktieförvaltning och sedan 2009 har Claudia tjänstgjort inom Externförvaltningen och idag är hon chef för gruppen. Claudia har tidigare arbetat i Boston, USA. Hon har en BSc i Statistik och Ekonomi från Università di Siena samt en MSc i Actuarial Science från City University, London.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
–Mitt arbete handlar mycket om internationella kontakter med de förvaltare som AP3 har lagt ut uppdrag till. Jag bevakar såväl traditionella långa strategier, hedgefonder som riskpremiestrategier. Extern förvaltning har ett omfattande mandat som täcker ett stort investeringsuniversum av externa strategier. AP3s goda renommé innebär att vi har naturliga kontakter med de mest framstående internationella pensionsfonderna och de mest talangfulla förvaltarna i världen.

Hur är AP3 som arbetsplats?
–AP3 är en dynamisk arbetsplats med kompetenta medarbetare. Fonden har en framåtblickande vision och de dagliga uppgifterna är intressanta. Arbetet i det öppna kontorslandskapet tillåter en uppmuntrande kultur med konstant kommunikation och livliga diskussioner mellan de olika arbetsgrupperna. Det ökar möjligheten att stärka sin kunskap samt utveckla frågor och beslut med kollegorna.

Vad är mest utvecklande på AP3?
–Extern förvaltning i AP3 har ett brett mandat vilket är utmanande eftersom verksamheten spänner över många typer av investeringsområden. Detta är väldigt spännande och det stimulerar mig.

1 januari, 2019