Gå direkt till sidans innehåll Gå direkt till navigering

Sandra Blomgren

Sandra är chef för gruppen Riskkontroll & Avkastningsanalys som består av sju personer. Med sig i bagaget till AP3 hade Sandra – förutom intresse för ledarskap och ett analytiskt sinne –  en magisterexamen i matematisk statistik samt gedigen erfarenhet som analytiker och aktuarie inom försäkringsbranschen.

Vad går ditt arbete på AP3 ut på?

– Mitt arbete går ut på att leda och utveckla arbetet i vår grupp för Riskkontroll och Avkastningsanalys. Vi mäter, analyserar och rapporterar fondens avkastning och risk samt kontrollerar och följer upp fondens limiter. Gruppen ansvarar även för värderingen av AP3s alla innehav.

Hur är AP3 som arbetsplats?

– AP3 är en prestigelös arbetsplats. På kontoret har vi en generös och familjär stämning som jag verkligen uppskattar. Kollegorna är kompetenta och engagerade och det finns enormt mycket samlad erfarenhet här.

Vad är mest utvecklande på AP3?

– På AP3 uppmuntras vi till att utmana oss själva och att ständigt lära oss nya saker. Gruppen som jag är chef över är dessutom inne i ett skede med intensiv utveckling av både interna och externa verktyg vilket gör arbetet än mer intressant. Fondens portfölj innehåller alla tillgångsslag vilket gör rapporteringen utmanande – och kanske unik i branschen – och vi får en god inblick i förvaltningens alla delar.

Vad utmärker dig i din roll som chef?

– Jag drivs av att få alla som arbetar i min grupp att komma till sin rätt. Jag vill att de ska hitta det som de drivs av och är bra på. Jag tror att en grupp där alla kommer till sin rätt presterar bättre än summan av delarna.

27 november, 2017