Gå direkt till sidans innehåll Gå direkt till navigering

grupp_medarbetare

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. AP3 är en liten, professionell och familjär organisation med 55 anställda.

AP3 söker förvaltare till vår interna Alfaförvaltning. Du kommer att ingå i en dynamisk och kunskapsintensiv organisation som arbetar i en föränderlig och intressant bransch. Vi ser gärna att du är med och bidrar till våra mål och strategier då vi ser varje medarbetare som en nyckelperson.

Alfaförvaltningen utgör en viktig del av AP3s portfölj. Fonden allokerar kapital till både interna och externa alfamandat. Som förvaltare i vår interna alfagrupp kommer du att hantera ett individuellt absolutavkastande mandat inom räntor, valutor, aktier eller kombinationer utav dessa tillgångsslag. I nuläget ser vi gärna att du har en bakgrund inom ränteförvaltning som är ett område där vi vill komplettera med ytterligare kompetens.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Förvalta ett personligt mandat
  • Ge input och utbyta tankar och idéer med övriga medarbetare inom alfagruppen
  • Bidra till Kapitalförvaltningens mål och strategier

Erfarenhet och personliga egenskaper

  • Erfarenhet av aktiv förvaltning hos t ex hedgefond, bank, livbolag eller treasuryavdelning på större bolag
  • Bevisat bra track record (bifoga i ansökan)
  • Relevant akademisk bakgrund
  • Social förmåga och tydlig kommunikatör i tal och skrift

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Matthias Buhr-Berg, Chef Alfagruppen, 0709-517 240 eller AP3s Personalchef, Zorica Bodiroza, 072-588 71 22. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med ditt CV senast den 23 september som skickas till AP3, Zorica.Bodiroza@ap3.se.

Välkommen med din ansökan!

 

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder med uppdrag att förvalta buffertkapitalet i det statliga inkomstpensionssystemet till största möjliga nytta för pensionssystemet. Fondkapitalet uppgick per den 30 juni 2016 till 304 miljarder kronor. Sedan nuvarande pensionssystem grundades 2001 har fonden täckt underskott i systemet med 20 miljarder kronor. Vid starten hade fonden ett kapital på 134 miljarder kronor. Sedan 2001 har fondens totalavkastning i snitt uppgått till 5,4 procent per år medan inkomstindex, vilket pensionerna skrivs upp med, har stigit med 2,8 procent per år.

AP3s hållbarhetsarbete presenterades i Tredje AP-fondens årsredovisning och hållbarhetsrapport 2015 och finns även att ladda ned från fondens hemsida www.ap3.se