Gå direkt till navigering

AP3 söker junior kvantitativ riskanalytiker till Risk- & Avkastningsanalys

AP3 söker en junior kvantitativ riskanalytiker till gruppen för Risk- & Avkastningsanalys. Enheten mäter och analyserar fondens risk och avkastning för hela portföljen samt de olika delkomponenterna. Gruppen ansvarar även för värderingen av fondens olika innehav och för att alla limiter efterlevs. Enheten består idag av fyra personer och rapporterar till fondens Chief Risk Officer (CRO). Avdelningens arbetsområde är brett och komplext, vilket förutsätter ett stort engagemang från medarbetarna.

Som junior kvantitativ riskanalytiker på AP3 kommer du att:

  • mäta och analysera risk och avkastning på totalportföljsnivå och på alla delportföljer
  • utveckla riskmätningen på fonden
  • bygga upp samt utveckla fondens avkastningsuppföljning och rapportering
  • utveckla och genomföra alla limitkontroller
  • sköta värderingen av fondens innehav
  • utföra analyser åt CRO och övriga ledningen

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som inom kort ska ta examen eller nyligen har tagit examen från teknisk högskola och vill lära dig mer om riskanalys inom en avancerad portföljförvaltningsorganisation. Du har goda kunskaper i matematik och programmering samt viss erfarenhet av att bygga och arbeta med databaser. Det är en fördel om du har god kunskap om olika typer av finansiella instrument och ett allmänt intresse för den finansiella sektorn. Erfarenhet av att arbeta i WallStreet Suite/Finance Kit är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk och ansvarstagande med ett utpräglat ordningssinne. Du har förmåga att strukturera, prioritera, förankra och driva frågor inom ditt ansvarsområde och du söker ständiga förbättringsmöjligheter i ditt arbete. Din sociala kompetens liksom din kommunikativa förmåga (på såväl svenska som engelska) är god.

Ansökan
Skicka din ansökan till AP3 via e-post till marcus.nilsson@ap3.se eller med post till Marcus Nilsson, Tredje AP-fonden, Box 1176, 111 91 Stockholm. För mer information om AP3 se www.ap3.se.

För ytterligare information om tjänsten kontakta Marcus Nilsson, Chef Risk- och Avkastningsanalys på 08-555 17 143 eller e-post marcus.nilsson@ap3.se