Gå direkt till navigering

AP3 söker medarbetare till Backoffice

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. AP3 är en liten, professionell och familjär organisation med 55 anställda.

AP3 söker ny medarbetare till vår backoffice-enhet. Du kommer att ingå i en dynamisk och kunskapsintensiv organisation som arbetar i en föränderlig och intressant bransch. Vi ser gärna att du är med och bidrar till våra mål och strategier då vi ser varje medarbetare som en nyckelperson.

medarbetare2

Backoffice är en supportfunktion och servar i första hand våra förvaltare men även andra avdelningar inom fonden. Gruppen hanterar många olika typer av instrument bland annat aktier, obligationer, derivat, fonder och alternativa investeringar.Backoffice består av fyra medarebetare inklusive chefen för gruppen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Dagliga avstämningar av balanser, transaktioner och innehav
  • Kontakt med depåbank, clearingbanker och externa motparter
  • Administrera utdelningar och alla andra corporate actions
  • Hantering av räntesättningar och likvidhantering
  • Systemuppsättning av motparter, avgifter och skatter med underhåll/uppdateringar
  • Hantera utredningar och  lösa uppkomna problem
  • Support till förvaltare och övriga organisationen
  • Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som har arbetat med liknande backoffice-uppgifter och har minst 3-5 års erfarenhet av backoffice-verksamhet eller värdepappersadminstration från bank eller fondkommissionär.  Rollen kräver att du har erfarenhet och har arbetat med finansiella instrument. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är nödvändigt att besitta. Du ska även ha goda kunskaper i Excel. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Wall Street Systems.

Som person är du ansvarsfull, strukturerad, noggrann och med god samarbetsförmåga samt känsla för service. Du har ett stort intresse och engagemang för verksamheten och är van att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Elisabeth Johnson, chef för backoffice, 08-555 17 125. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med ditt CV senast den 7 november som skickas till AP3s Personalchef Zorica.Bodiroza@ap3.se.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta sitt fondkapital till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa en hög avkastning till en låg risknivå. Fondkapitalet är placerat i en globalt väldiversifierad portfölj bestående av aktier, räntebärande tillgångar och alternativa investeringar som bland annat inkluderar fastigheter, infrastruktur och absolutavkastande strategier. AP3s fondkapital per den 30 juni 2016 uppgick till 304 miljarder kronor. AP3 är en liten och familjär organisation med 55 anställda.