Gå direkt till navigering

AP3 söker Portfolio Manager Infrastruktur

Vi söker dig som har jobbat med infrastrukturinvesteringar och vill bli del av ett framgångsrikt team med ett långsiktigt samhällsuppdrag.

 

AP3s grupp för Alternativa Investeringar ansvarar för förvaltningen av fondens onoterade investeringar inom områdena fastigheter, private equity, infrastruktur, skog och försäkringsrisker. Gruppen, som består av fem personer, arbetar aktivt med analys/utvärdering av investeringar inom dessa områden samt löpande uppföljning och utvärdering av befintliga investeringar. Investeringar görs i Sverige och Europa både indirekt via fonder eller saminvesteringar och direkt genom bolag. I rollen som portföljförvaltare representerar du Tredje AP-fonden som ägare och står för ansvarsfullt samt värdeskapande ägande utifrån respektive investerings förutsättningar. Nu söker teamet en förvaltare som kommer ha huvudsakligt fokus på infrastrukturinvesteringar.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Avdelningens arbetsområde är brett och omfattar fondens samtliga onoterade investeringar. Arbetet innebär många kontakter både internt men framför allt externt och social förmåga är därför mycket viktig. Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av:

 • Bevaka och utvärdera befintliga investeringar.
 • Bygga relationer med förvaltare, investeringsteam och saminvesterare.
 • Genomföra investeringsanalyser och utvärdera potentiella investeringar inom infrastruktur.
 • Ansvara för regelbundna rutiner såsom rapportering samt följa upp performance.
 • Externa kontakter med förvaltare, rådgivare och jurister.
 • Tillfälle kommer att ges till arbete med investeringar inom gruppens andra förvaltningsområden.
 • Resor kommer att ingå i befattningen.

Din profil

Vi söker dig som har civilekonomexamen, ingenjör eller motsvarande akademisk utbildning med minst 5 års erfarenhet inom infrastruktur / alternativa investeringar, där du arbetat med investeringsanalys, transaktionsarbete eller kreditbedömning. Alternativt har du en bakgrund som konsult eller erfarenhet från att arbeta operationellt i infrastrukturbolag eller med denna typ av bolag som kunder. Du har en djup förståelse för finansmarknaden och investeringar. Vi önskar att du har erfarenhet av flera alternativa tillgångsslag så som infrastruktur, fastigheter, private equity eller finansiering.

Din erfarenhet

 • Förmåga att strukturera, prioritera, förankra och driva frågor inom ditt ansvarsområde
 • Stark analytisk förmåga
 • Hög social kompetens och positiv attityd
 • Väl utvecklad kommunikativ förmåga, skriftlig och muntlig, på svenska och engelska
 • God samarbetsförmåga
 • Gott omdöme och etisk kompass i kombination med integritet

Ansökan

I denna rekrytering har AP3 valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914. Vi intervjuar löpande så ansök gärna så snart som möjligt. 

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan via denna länk.