Gå direkt till navigering

AP3 söker student till Risk & Avkastningsanalys -Tillsatt

Vi är intresserade av dig som kan, med hög flexibilitet, arbeta deltid under studieterminen, 1-3 dagar per vecka samt även på heltid under sommar och andra ledighetstillfällen.

Om AP3

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta fondkapitalet till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa hög avkastning till låg risk. Fondkapitalet är placerat i en globalt väldiversifierad portfölj bestående av aktier, räntebärande tillgångar och alternativa investeringar. AP3 är en liten och familjär organisation med 57 anställda som förvaltar ett kapital på ca 350 miljarder kronor.

Risk & Avkastningsanalys
Gruppen ansvarar för att dagligen mäta, analysera och rapportera fondens avkastning och risk samt att kontrollera och följa upp fondens limiter. I princip allt dagligt arbete har nära koppling till programmering i excel, sql och till viss det .Net. En stor del av tiden går åt till databearbetning i vår egenutvecklade SQL-databas varför det är viktigt att du behärskar dessa språk. Övriga system som avdelningen jobbar i är Wall Street Suite, Pearl, Visual Cron och Bloomberg. Erfarenhet av dessa system är meriterande. 

Din profil

Vi är intresserad av dig som, med hög flexibilitet, kan arbeta deltid under studieterminen men även på heltid under sommar och andra ledighetstillfällen. Rollen innebär att du som student hos oss kommer att ges möjlighet ta del av flera olika arbetsområden och därmed få en bred bas av erfarenheter att jobba vidare utifrån inför framtida arbete inom kapitalförvaltning. Vi söker dig som för närvarande går andra, tredje eller möjligen första året på Teknisk fysik eller annan liknande teknisk utbildningsinriktning. Då merparten av arbetet utförs på morgon/ förmiddag med start 7:30 är det viktigt att du kan arbeta denna tid, ca 1-3 dagar i veckan. 

  • Starkt intresse för kapitalförvaltning
  • Stark analytisk förmåga och en drivkraft att lösa problem
  • God samarbets- och initiativförmåga
  • Stort eget ansvarstagande och vana vid självständigt arbete
  • Högpresterande och noggrann
  • Praktisk erfarenhet av programmering

Ansökan

Ansökan skickas till information info@ap3.se och ange ”Extra resurs – Risk & Avkastningsanalys” tillsammans med personligt brev och CV.

Sista ansökningsdag är måndag 3 december 2018. Rekryteringsarbetet inleds under ansökningstiden.