Gå direkt till navigering

AP3 söker två studenter till ett utvecklande internship 2016-2017

Vi söker medarbetare som gillar utmaningar och har en stark egen drivkraft till att vilja förbättra fondens arbetssätt. Vår kapitalförvaltning hanterar tillgångar som aktier, räntor, krediter, private equity, infrastruktur, fastigheter, riskpremiestrategier och hedgefonder, dvs. en bred portfölj som inte finns hos så många andra förvaltare i världen. Vi är dessutom en liten och familjär organisation som ger medarbetarna möjlighet att växa.

Arbetsuppgifter

Du är generalist snarare än specialist och arbetar både operativt och strategiskt.
Du har en egen handledare i fonden samtidigt som du arbetar brett och har olika uppdrag åt verkställande ledningen.
Arbetsuppgifterna kommer t ex att omfatta analyser av AP3s portföljbolag, investeringsanalyser, omvärldsbevakning, ägarstyrnings- och hållbarhetsfrågor, risk- och avkastningsanalys, utredningar och framtagande av presentationsmaterial åt fondens verkställande ledning.

Profil

Vi söker dig som

  • har avklarat ditt andra år av dina studier från ekonomisk eller teknisk högskola, gärna med inriktning mot finans,nationalekonomi,finansiell matematik eller liknade och har ett stort intresse för finansmarknaden
  • har god förmåga att arbeta med både stora och små frågor, är effektiv, flexibel, självgående och är inte rädd för att kavla upp ärmarna
  • har förmåga att strukturera, prioritera, förankra och driva dina frågor
  • är analytisk och tycker om problemlösning
  • är social och öppen och gillar att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt
  • är duktig på att uttrycka dig såväl verbalt som skriftligt på både svenska och engelska
  • har mycket goda datakunskaper

Omfattning

  • Internship startar i början av januari 2016 och sträcker sig till och med augusti 2017.
  • Omfattningen är en halvtidstjänst på årsbasis vilket anpassas till dina studier. Vi bedömer att det blir 1-2 dagar i veckan under studieperioden och fulltid delar av lov.

Ansökan

För ytterligare information om internship kontakta Peter Lundkvist, Senior strateg och ansvarig för ägarfrågor på tel: 08-555 17 144 eller e-post peter.lundkvist@ap3.se.

Skicka in din ansökan senast den 31 oktober 2015 till AP3 via e-post internship@ap3.se.