Gå direkt till navigering

AP3 söker värdepappersadministratör

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. AP3 är en liten och professionell organisation med 55 anställda.

AP3 söker ny medarbetare till vår grupp för affärskontroll. Du kommer att ingå i en dynamisk och kunskapsintensiv organisation som arbetar i en föränderlig och intressant bransch. Vi ser gärna att du är med och bidrar till våra mål och strategier då vi ser varje medarbetare som en nyckelperson.

Affärskontroll är en supportfunktion och servar i första hand våra förvaltare men även andra avdelningar inom fonden. Gruppen hanterar de flesta finansiella instrument på de flesta finansiella marknader. Affärskontroll består av fyra medarbetare inklusive chefen för gruppen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Dagliga avstämningar av balanser, transaktioner och innehav
  • Hantera utredningar och lösa uppkomna problem
  • Kontakt med depåbank, clearingbanker och externa motparter
  • Administration av corporate actions
  • Hantering av räntesättningar och likvidhantering
  • Systemuppdateringar och underhåll
  • Ständig förbättring och utveckling av enhetens funktionsområde
  • Support till förvaltare och övriga organisationen

Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter och har 2-3 års erfarenhet av värdepappersadministration från kapitalförvaltning, bank eller fondkommissionär. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är nödvändigt att besitta. Du ska även ha goda kunskaper i Excel. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Wall Street Systems (Finance Kit).

Som person är du ansvarsfull, strukturerad, noggrann och besitter god samarbetsförmåga samt känsla för service. Du har ett stort intresse och engagemang för verksamheten och är van att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Elisabeth Johnson, chef för affärskontroll, 08-555 17 125. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med ditt CV senast den 16 oktober som skickas till AP3s personalchef Zorica.Bodiroza@ap3.se.

Välkommen med din ansökan!

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta sitt fondkapital till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa en hög avkastning till en låg risknivå. Fondkapitalet är placerat i en globalt väldiversifierad portfölj bestående av aktier, räntebärande tillgångar och alternativa investeringar som bland annat inkluderar fastigheter, infrastruktur och absolutavkastande strategier. AP3s fondkapital per den 30 juni 2017 uppgick till 338 miljarder kronor. AP3 är en liten och familjär organisation med 55 anställda.