Skip to navigation

AP3 söker junior risk- och performanceanalytiker

Du ges en unik möjlighet att påbörja din karriär hos en professionell kapitalförvaltare med ett viktigt samhällsuppdrag! Gruppen Riskkontroll och Avkastningsanalys utgör AP3s oberoende riskkontrollfunktion. Gruppen består idag av 9 personer med ansvar för att oberoende mäta, kontrollera och analysera risk och avkastning för hela portföljen och de olika delområdena.

Vi söker nu en kollega som är  antingen nyutexaminerad eller har hunnit skaffa dig några års erfarenhet. Som ny medarbetare i teamet kommer du ges möjlighet att successivt växa in i rollen i nära samarbete med mer erfarna kollegor. Du kommer inledningsvis arbeta med dagliga rapport- och kontrolluppgifter. Med tiden kommer rollen att breddas till att innefatta fler områden och på sikt finns möjligheten att arbeta med analys inom alla delar av gruppens ansvarsområden.

Vi förvaltar ca 500 miljarder kronor inom i princip alla tillgångslag och över hela världen. Hos oss kommer du att få en unik möjlighet att lära dig hur investingar i olika tillgångsslag kontrolleras och utvärderas! 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Tillsammans med övriga medarbetare i gruppen producera fondens dagliga risk-, resultat- och limitrapporter
 • Daglig kontakt med kapitalförvaltningen avseende rapportering/uppföljning av risker, limiter och resultat.
 • Producera rapporter till fondens ledning och styrelse
 • Utföra dagliga administrativa uppgifter som exempelvis uppsättning av nya instrument i fondens förvaltningssystem
 • Medverka i års- och halvårsbokslut
 • Medverka vid utveckling av fondens risk- och resultatrapportering
 • Uppföljning, avstämning och rapportering vid flaggning av fondens innehav

Din erfarenhet och profil

 • Nyutexaminerad eller några års erfarenhet från den finansiella sektorn. Sommar- eller extrajobb inom finans är också meriterande
 • Högskoleexamen inom relevant område, t ex finansiell ekonomi, industriell ekonomi eller finansiering.
 • Goda kunskaper i Excel samt grundläggande kunskaper i Office 365.
 • Vi arbetar med ett flertal system såsom risksystemet Barra One, avkastning och attribution i PEARL, Portföljförvaltning i Wallstreet Suite och Bloomberg för att nämna några. Erfarenhet av något av dessa system är meriterande men inte ett krav.  Du kommer få all utbildning som behövs.

Som person är du noggrann, analytisk och ansvarstagande. Vidare har du förmåga att strukturera, prioritera och söker förbättringsmöjligheter inom ditt ansvarsområde. Du trivs med att kombinera dagligt rutinarbete med ad hoc-uppgifter samt delta i pågående utvecklingsprojekt. För att passa in hos oss bör du vara en lagspelare, professionell och prestigelös! 

Välkommen med din ansökan, dock senast 15 augusti. 

Ansök här