Skip to navigation

AP3 söker Portfolio Manager Private Equity

Vi söker dig som har jobbat med Private Equity-investeringar och vill bli del av ett framgångsrikt team med ett långsiktigt samhällsuppdrag.

AP3s grupp för Alternativa Investeringar ansvarar för förvaltning av fondens onoterade investeringar inom fastigheter, private equity, infrastruktur, skog och försäkringsrisker. Investeringarna sker genom fonder, riskkapitalbolag och saminvesteringar i Sverige och globalt. Gruppen, som består av fyra personer, arbetar aktivt med identifiering, analys och val av investeringar samt löpande uppföljning och utvärdering av befintliga investeringar samt förvaltare. Investeringar görs i Sverige och globalt. Nu söker teamet en förvaltare med huvudsakligt fokus på private equity. Tillfälle kommer att ges för exponering mot investeringar inom gruppens andra förvaltningsområden.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Avdelningens arbetsområde är brett och omfattar fondens samtliga onoterade investeringar. Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av:

 • Utvärdera nya investeringsmöjligheter, ta fram investeringsförslag och genomföra investeringar
 • Externa kontakter med förvaltare, rådgivare och jurister
 • Bevaka och utvärdera befintliga investeringar
 • Ansvara för vissa regelbundna rutiner såsom rapportering och uppföljning
 • Finansiell modellering och analys
 • Resor ingår i befattningen.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig med civilekonomexamen eller motsvarande akademisk utbildning. Du har minst sju års arbetslivserfarenhet från PE-bolag eller arbete med onoterade tillgångar inom ramen för kapitalförvaltning. Alternativt har du en bakgrund som konsult och arbete med PE-bolag som kunder, via transaktionsarbete eller investment bank. Du har en djup förståelse för finansmarknaden och investeringar liksom goda juridiska kunskaper inom området. Internationella erfarenheter är inte en nackdel för denna roll.

Personliga egenskaper

 • Förmåga att strukturera, prioritera, förankra och driva frågor inom ditt ansvarsområde
 • Stark analytisk förmåga
 • Hög social kompetens och en god ambassadör vid externa kontakter
 • God samarbetsförmåga
 • Gott omdöme och etisk kompass i kombination med integritet
 • Mycket väl utvecklad kommunikativ förmåga, skriftlig och muntlig, på svenska och engelska i en yrkesmässig kontext.

Ansökan

I denna rekrytering har AP3 valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914. Vi intervjuar löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här