Skip to navigation

AP3 söker student till Alternativa Investeringar – Tillsatt

Om AP3
Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta fondkapitalet till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa hög avkastning till låg risk. Fondkapitalet är placerat i en globalt väldiversifierad portfölj bestående av aktier, räntebärande tillgångar och alternativa investeringar. AP3 är en liten och familjär organisation med 57 anställda som förvaltar ett  kapital på ca 350 miljarder kronor.

Alternativa Investeringar
Alternativa Investeringar är en grupp bestående av fem personer och är en del av AP3s kapitalförvaltning.  Gruppen förvaltar fondens private equity-, infrastruktur-, fastigheter-, skog- och försäkringsrelaterade investeringar.

I tilltänkta arbetsuppgifter ingår löpande arbete med i första hand kvantitativ analys av fondens portfölj av försäkringsinvesteringar, bland annat så kallade catbonds.  Det gäller att bedöma naturvetenskapligt knutna risker korrekt – ofta med hjälp av statistiska modeller.  Arbetet innebär praktisk tillämpning av statistik, matematik, programmering och databashantering.  Även arbete med andra typer av analyser och investeringar kan bli aktuellt.

Din profil
Vi söker dig som för närvarande går andra, tredje eller möjligen första året på Teknisk Fysik och som är intresserad av att inleda ett längre samarbete med AP3 för arbete under studieterminen men även på heltid under sommar och andra ledighetstilfällen.

  • Stark analytisk förmåga och drivkraft att lösa problem

  • Stort eget ansvarstagande och vana vid självständigt arbete

  • Starkt intresse för kapitalförvaltning

  • Högpresterande och noggrann

  • Intresserad av programmering

  • Ett stort intresse för teoretisk och tillämpad matematik och statistik

Rollen innebär att du kommer att få ta del av flera olika högaktuella arbetsområden och därmed få en bred bas av erfarenheter att jobba vidare från, inför framtida arbete inom kapitalförvaltning. Rollen förutsätter ett starkt intresse för matematik, statistik och programmering och en vilja att bidra till gruppen.

Meriterande

  • Goda kunskaper i MATLAB

  • Grundläggande kunskaper om finansiella instrument

Ansökan

Ansökan skickas till info@ap3.se med rubriken ”Student – alternativa investeringar” tillsammans med personligt brev och CV.

Sista ansökningsdag är fredagen den 24:e januari 2018.

Rekryteringsarbetet kommer inledas under ansökningstiden.

 

För ytterligare information om rollen är du välkommen att från den 9:e januari kontakta:

Dan Bergman:                               
08-555 171 22
dan.bergman@ap3.se