Gå direkt till sidans innehåll Gå direkt till navigering

Fredrik Giertz

Fredrik är ansvarig för kvantitativa strategier inom AP3s kapitalförvaltning, vilket innebär att utveckla och förvalta strategier sprungna ur kvantitativ analys. Han började på AP3 redan under studietiden och efter sin examen i teknisk fysik med inriktning mot matematik från KTH blev det ett heltidsuppdrag på AP3.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Mitt arbete går ut på att skapa investeringsstrategier som hjälper AP3 att nå sitt vinstmaximerande uppdrag. I mitt dagliga arbete använder jag allt från klassisk statistik och programmering till state-of-the-art maskininlärning.

Hur är AP3 som arbetsplats?
– Det som utmärker AP3 är alla mina kompetenta och erfarna kollegor. Kombinationen av bredd och djup i kompetens gör AP3 till en av branschens främsta arbetsplatser för den som vill utvecklas och utmanas i sitt arbete.

Vad är mest utvecklande på AP3?
– AP3 har ett viktigt samhällsuppdrag som verkligen gör skillnad för Sveriges pensionärer. Dessutom har AP3 en långsiktighet i sitt uppdrag, vilket innebär en mängd olika utmaningar och möjligheter på daglig basis. För mig är långsiktigheten extra utvecklande eftersom området jag ansvarar för är en del av den långsiktiga strategin kring hur digitaliseringen påverkar framtidens kapitalförvaltning.

Varför tror du att allt fler ingenjörer söker sig till kapitalförvaltning?
– I den digitala revolution som kapitalförvaltning genomgår, visar det sig att ingenjörskompetens är användbart i mötet med de nya utmaningar som branschen ställs inför. På AP3 är vi ett flertal anställda med ingenjörsbakgrund och vi blir fler och fler…

1 januari, 2019