Gå direkt till sidans innehåll Gå direkt till navigering

AP3-201623921-A mod

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. AP3 är en liten, professionell och familjär organisation med 55 anställda.

AP3 söker en senior aktieförvaltare av svenska aktier. Du kommer att ingå i en dynamisk och kunskapsintensiv organisation som arbetar i en föränderlig och intressant bransch. Vi ser gärna att du är med och bidrar till våra mål och strategier, där vi ser varje medarbetare som en nyckelperson till AP3s framgång och välmående.

Svenska aktieportföljen utgör en stor del av AP3s portfölj. AP3 vill nu satsa ytterligare på denna förvaltning genom att komplettera dagens förvaltning med en senior förvaltare av svenska aktier. I samarbete med befintlig förvaltare ska teamet arbeta med ett sammantaget högre tracking-error mot index. Förvaltarens mandat kan skräddarsys för att skapa förutsättningar för värdeskapande där långsiktighet utgör en central roll. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Förvalta ett personligt mandat
  • Aktivt verka för att utveckla fondens arbete med långsiktigt ägande av aktier
  • Samarbeta med övriga inom Kapitalförvaltningen och framförallt med våra specialiser inom aktier och hållbarhet

Erfarenhet och personliga egenskaper

  • Lång erfarenhet att arbeta med svenska aktier, både stora och små bolag  
  • Bevisat bra track-record
  • Relevant akademisk bakgrund
  • Social förmåga och tydlig kommunikatör i både tal och skrift

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Mårten Lindeborg, CIO och vVD, 0709-517 255. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med ditt CV senast den 15 juli som skickas till AP3s Personalchef Zorica.Bodiroza@ap3.se.

Välkommen med din ansökan!

 

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta sitt fondkapital till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa en hög avkastning till en låg risknivå. Fondkapitalet är placerat i en globalt väldiversifierad portfölj bestående av aktier, räntebärande tillgångar och alternativa investeringar som bland annat inkluderar fastigheter, infrastruktur och absolutavkastande strategier. AP3s fondkapital per den 31 december 2015 uppgick till 303 miljarder kronor. AP3 är en liten och familjär organisation med 55 anställda.