Gå direkt till navigering

Kerstin Hessius ny VD

Styrelsen för Tredje AP-fonden har utsett Kerstin Hessius till ny VD.

Kerstin Hessius kommer närmast från en position som chef för Stockholmsbörsen och är ledamot av förtroendekommissionens kodgrupp. Hon har tidigare varit vice riksbankschef, VD för Östgöta Enskilda Kapitalförvaltning, Nordenchef för Fixed Income Sales & Trading vid Alfred Berg, VD för Alfred Berg Transferator samt journalist på Finanstidningen.

– Kerstin Hessius är som klippt och skuren för det här jobbet. Hon har en unikt bred erfarenhet från flera ledande positioner på den svenska kapitalmarknaden, i både privat och offentlig sektor. Hon står för ett engagerat och drivande ledarskap. Dessutom gör Kerstins erfarenhet från kodgruppen och Stockholmsbörsen henne särskilt väl lämpad att ta ansvar för den allt viktigare rollen som institutionell ägare, säger fondens ordförande Claes de Neergaard i en kommentar.

– Att förvalta svenska folkets pensionskapital är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag. Jag kommer med glädje och stort engagemang att axla uppgiften som VD för Tredje AP-fonden. Det känns särskilt stimulerande att gå till en förvaltningsorganisation som lyckats bygga upp ett rykte som professionell och dynamisk, säger Kerstin Hessius.

Kerstin Hessius tillträder sin post den 1 september.