Gå direkt till navigering

Kerstin Hessius utser ny ledningsgrupp

Tredje AP-fondens VD Kerstin Hessius har nu utsett fondens nya ledningsgrupp.

– Gruppen består av en kombination av tidigare AP3-medarbetare och ett par nya rekryteringar. Det ger kontinuitet samtidigt som organisationen tillförs ny kompetens, säger Kerstin Hessius.

Den nya ledningsgruppen kommer att bestå av följande personer:

Kerim Kaskal, ny kapitalförvaltningschef. Kerim kommer närmast från Brummer & Partners där han var en av grundarna till hedgefonden Nektar. Han har närmare tjugo års erfarenhet av kapitalmarknaden och har tidigare bland annat varit chefshandlare på Stora i Bryssel och chef för räntebordet på SEB. Kerim börjar den 1 december.

Lars Orest, ränte- och valutachef. Har arbetat som ränteförvaltare på AP3 sedan 2000 och utsågs till chef för ränte- och valutaförvaltningen i maj 2004.

Bengt Hellström, chef för extern förvaltning sedan 2000.

Erik Valtonen, chef för kvantitativ analys sedan 2000.

Sven Askenberger, administrativ chef sedan 2000.

Pernilla Klein har utsetts till chef för ägarstyrning. Pernilla har varit fondens informationschef sedan 2000 och har också ingått i fondens styrgrupp för ägarfrågor.

Christina Kusoffsky Hillesöy har utsetts till ny informationschef. Hon har tidigare varit informationschef på TurnIT och Allgon. Christina kommer närmast från en position som informationschef på TRR Trygghetsrådet. Hon kommer att börja sitt nya jobb den 1 januari 2005.

I ledningsgruppen kommer också aktiechefen att ingå. Denna rekrytering pågår för närvarande.

– Jag är nöjd med att ha samlat ett starkt team som tillsammans har det kunnande som krävs för att AP3 ska fortsätta att flytta fram sin position som en ledande kapitalförvaltare. Tillsammans med den nya ledningsgruppen kommer jag att driva ett strategiarbete med fokus på hur AP3 kan bli ännu bättre på att uppfylla vårt uppdrag att förvalta pensionskapitalet med god avkastning och låg risk, säger Kerstin Hessius.