Gå direkt till navigering

Så ser Hessius på 18 år som AP3-vd – så ser Hansén på att ha tagit över

En artikel i nyhetsbrevet Pensioner & Förmåner publicerades idag. 

”Nyligen lämnade Kerstin Hessius vd-posten för AP3 efter drygt 18 år och lämnar fonden helt och hållet vid årsskiftet. Samtidigt tog SPP:s tidigare vd, Staffan Hansén, över vd-posten den 31 oktober. P&F har på egen begäran erbjudits ett unikt tillfälle att intervjua båda samtidigt för att bland annat utröna vilken dynamik som uppstår i ett sådant samtal.

vd Hessius och vd Hansen porträtt

Det enda gruset i maskineriet är att Kerstin Hessius måste vara med på videolänk på grund av att hon är krasslig.

En brett leende Staffan Hansén möter i alla fall undertecknad vid konferensrummet på Vasagatan 16 ett stenkast från T-centralen, vilket även är i samma fastighet som AP7 huserar.

Kerstin Hessius är idag 64 år och medan hon är uppkopplad för stunden kommer hon snart att ”koppla ned sig för gott” från AP3 i form av att hon från och med årsskiftet lämnar fonden helt.

Hon vill inte sia om vilket arv hon tror sig lämna efter sig, men hoppas – och tror – att man kommer att säga om henne att hon var en person som inte vände kappan efter vinden. Och det även när det har varit snålblåst.

— Som vd för AP3 har jag väl inte alltid valt den enklaste vägen framåt. Det har bland annat handlat om hållbarhetsfrågor där man väl kan säga AP3 ganska tydligt har skilt ut sig från andra aktörer, säger Kerstin Hessius.

Hela artikeln kan läsas här. PoF_ Hessius Hansen artikel 

Redaktör: Karl-Johan Byttner  Foto: Peter Phillips